top of page

Výlet Sluníček

Na náš výlet jsme se všichni moc těšili. Děti si oblékly reflexní vesty a kšiltovky (aby nás bylo vidět na velkou vzdálenost) a vyrazili jsme na vlakové nádraží. Vláček nás odvezl do stanice Dobrá u Frýdku – Místku. A abychom mohli zahájit hru na „Detektivy“, museli jsme se posilnit. Svačinka, pitíčko, nezbytná sladkost a jdeme na to! Cestou přes Dobrou jsme hledali předměty, zvířata nebo rostliny, jejichž obrázky jsme měli nalepené na kartónové desce. Vše, co děti našly, pečlivě zaznačily (jediné, co jsme nikde neviděli byly mrakodrapy – děti nám vysvětlily, proč).

Z výletu jsme si přinesli pěkný obrázek, který děti vytvořili – květiny, tráva, lístky nebo kamínky, které s velkým vkusem nalepily na kartón. Také jsme měli možnost si zasportovat na dráze pro sprint (látkový žebřík) nebo s míčem, který si pomocí provázků posílaly ve dvojicích (děti vám samy popíší, jak to vlastně funguje). Unavené, ale spokojené děti jsme si s písničkou „Sláva, nazdar výletu...“ odvezli zpět do naší Mateřídoušky.

Děkujeme maminkám Roxanky a Amálky, Pavlíka a Viktorky za účast a pomoc na výletě. Bylo to moc fajn a výlet se všem líbil.











bottom of page