top of page

Exkurze na Frýdeckou skládku

Ve dnech 5. a 6. 3. 2024 navštívili předškoláci z Mateřídoušky Frýdeckou skládku na Panských Nových Dvorech.

Sice jsme neměli možnost dostat se do terénu, ale i tak si děti exkurzi moc užily. Protože je naše školka Ekoškolkou, v oblasti problematiky třídění odpadů děti projevily dobré znalosti. V naší školce třídit odpad umíme, ve třídách máme barevné třídící koše a děti je umí správně využívat.

S bio odpadem nám pomáhají naše kalifornské žížaly. 

Ve výukové místnosti skládky jsme si povídali o tom, jak se třídí odpad a jak se s ním dále nakládá. Děti vyhotovily pracovní list, mohly si osahat různé materiály ve hmatových krabicích, prohlédnout si složení vytříděného odpadu v barevných popelnicích. Pozorovali jsme například objem krabic od mléka v běžném a stlačeném stavu a diskutovali o tom, jaká varianta je šetrnější k životnímu prostředí. Poté děti poskládaly maxi puzzle a mohly si pohrát s popelářskými auty.

Na závěr exkurze si děti díky tatínkovi Elišky z Koťátek mohly prohlédnout různá popelářská auta v areálu skládky a také se dozvěděly spoustu dalších zajímavých informací o svozu odpadů. Věděli jste například, že jedno popelářské auto dokáže pojmout objem až 350 velkých popelnic? Tímto tatínkovi Elišky za tuto možnost děkujeme.




































bottom of page