top of page

Naše milá ZEMĚ, k tvému svátku ti přejeme... aneb DEN ZEMĚ s pirátskou stezkou

Připomenutí data 22. dubna – celosvětového Dne Země – nabývá u nejmladší generace zcela specifický ráz. Předškolní děti potřebují intenzivní prožitky a praktickou zkušenost, aby pochopily význam tohoto svátku. Proto připravila mateřská škola Mateřídouška pro děti a jejich rodiče akci Hledání pokladu, která se uskutečnila v pátek 22. dubna 2022. Po dlouhé dvouleté covidové pauze jsme měli opět možnost se setkat spolu s rodiči a prožít krásné odpoledne společně s dětmi. Hledání pokladu spojené s procházkou do jarní přírody se stalo v MŠ Mateřídouška tradiční a oblíbenou akcí.

Cesta za pokladem, která vedla kolem řeky k hřišti ve Starém Městě, byla plná zajímavých úkolů pro děti i jejich rodičovský doprovod. A když děti splnily všechny úkoly, nalezly v cíli vytoužený poklad s bublifukem a sladkým překvapením. Na závěr měly děti ještě jeden poslední úkol -nakreslit to, co viděli cestou nebo to, co se jim nejvíce líbilo. Veselá nálada provázela malé

a velké hledače pokladu i na zpáteční cestě domů. Den Země v Mateřídoušce se tak stal i dnem lidské pospolitosti. A tu určitě tato, mnohde těžce zkoušená, planeta moc potřebuje, aby byla čistým, zdravým a pořád stejně krásným domovem nás všech.

Děkujeme rodičům, že si našli chvíli ze svého volného času. Všichni jsme si to parádně užili a už se těšíme na další takový společný den.





bottom of page